دستگاه کره گیر چیست؟

یکی از مواد غذایی که بسیاری از افراد بخصوص ایرانی ها از آن استفاده میکنند کره است . ترکیب کره با مربا و عسل ، خیلی از افراد را برای جا دادن این ماده غذایی بر سر میز صبحانه خود وسوسه میکند . در این مقاله میخواهیم شما را با طرز تهیه آن با دستگاه های کره گیر آشنا کنیم .

کره چیست؟

کره فراورده ای با حداقل 80 درصد چربی شیر بوده و به صورت یک امولسیون آب در روغن است و آب موجود در کره حدود 16 درصد می باشد. این فراورده از زدن ماست (در روش سنتی) و یا خامه (در روش صنعتی) بدست می آید.کره به دلیل دارا بودن چربی بالا و رطوبت کم دارای ماندگاری زیادی است. این فراورده علاوه بر ارزش کالری زایی بالایی که دارد، حاوی ویتامین های E ،A و D نیز هست.

طرز تهیه کره

اولین قدم در تهیه کردن این مواد خوراکی ، جدا کردن آن از چربی موجود در ماست یا خامه است . در گذشته از مشک برای تولید کره استفاده می شد ، در حالیکه در روش نوین از راه های کارآمد بیشتری برای برای تولید کره استفاده می شود ، که از نظر اقتصادی نیز به عنوان یک راه درآمد زایی در منزل محسوب می شود .

دستگاه کره گیر

دستگاه کره گیر به صورت دو منظوره کاربرد دارد . یعنی هم دوغ تولید میکند ، هم کره.

این عمل با ترکیب ماست، آب و یخ صورت می گیرد. در واقع کره، از هم زدن مداوم ماست پرچرب به همراه آب و یخ توسط دستگاه تولید می شود که محصول نهایی شامل دوغ و کره می باشد. بعد از انجام مراحل هم زدن ، چربی در قسمت بالای دستگاه قرار می گیرد و بخش مایع آن به صورت دوغ در قسمت پایین جمع می شود که به صورت کم چرب است .

نحوه کارکرد دستگاه کره گیر

دستگاه کره گیر ، از طریق سیستم همزن که با نیروی گریز از مرکز کار می­کند ، چربی­ های موجود و مخلوط در ماست را از آن جدا می­کند. قسمت چربی که همان کره می­ باشد ، در بالای ظرف انباشته شده و باقیمانده که مایع دوغ است در ظرف زیری جمع می شود. با توجه به اینکه دستگاه های کره در ظرفیت های مختلف تولید می شوند موارد مصرف دستگاه کره گیر گسترده است و در مصارف خانگی، مصارف صنعتی با ظرفیت تولید زیاد و کارگاه های تولید محصولات لبنی با حجم متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.

ظرفیت دستگاه کره گیر

این دستگاه ها به صورت استاندارد در ظرفیت های خانگی ، کارگاهی و صنعتی توزیع شده است . آناتجهیز در صورت درخواست مشتری با در نظر گرفتن نیازها و خواسته های آنها، امکان تولید ظرفیت های بالا تر را هم فراهم می سازد. تغییرات مورد نیاز را در ساختار و ابعاد و مشخصات دستگاه کره گیر ایجاد می کند، تا دستگاه بیشترین کاربری را برای مشتری داشته باشد.

دستگاه کره گیر خانگی : موارد استفاده از این نوع دستگاه در منازل مسی و خانه های روستایی است که به صورت طبیعی، ارگانیک و بهداشتی کره و دوغ را تولید می­کنند. کار با این دستگاه که برقی و رومیزی می ­باشد، بسیار ساده بوده و نیاز به آموزش خاصی ندارد که میتواند شروع یک کسب و کار در منزل شود. این دستگاه ها با ظرفیت 4 تا 20 لیتر تولید می شوند .


دستگاه کره گیر صنعتی :دستگاه کره گیر صنعتی از نوع ایستاده بوده و در حجم زیاد قادر به تهیه کره می ­باشد. چون دور موتور در این نوع دستگاه زیاد است امکان تهیه کره هم از ماست و هم از خامه وجود دارد. این دستگاه ها در ظرفیت های 200 و 400 لیتری وجود دارند.

طرز کار دستگاه کره گیر در ظرفیت های مختلف

ابتدا با توجه به ظرفیت دستگاه، میزان مشخصی ماست پرچرب در آن ریخته می شود. پس از آن در دستگاهی با ظرفیت مثلا 10 لیتر، به نسبت 8 لیتر ، یک لیتر آب خنک و 600 گرم یخ خرد شده ریخته می شود و برای جلوگیری از نشتی درب دستگاه محکم بسته می شود.بعد از 40 دقیقه دستگاه روشن میشود که در این بازه چربی و مایع از هم جدا می شود. چربی جداشده در بالا (کره) و مایع پایینی (دوغ) است و کره بلافاصله باید در یخچال قرار بگیرد.

طرز کار با دستگاه کره گیر صنعتی نیز مانند دستگاه خانگی است فقط با این تفاوت که در نوع صنعتی آن ظرفیت بالاتر است.به طور مثال در یک دستگاه کره گیر صنعتی با ظرفیت 400 لیتر، 340 لیتر ماست، 40 لیتر آب خنک و 20 لیتر یخ خرد شده ریخته میشود، پس از گذر حدود یک ساعت کار کردن، کره تهیه شده و آماده تخلیه شدن است.

سادگی کار با دستگاه و تولید کره طبیعی و ارگانیک باعث شده که بسیاری از مصرف کنندگان خانگی از این دستگاه برای مصارف خانگی و یک کسب و کار کوچک از آن استفاده نمایند.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

grandest89 Jasmin خدمات پرستاری در منزل Alicia برگهایی از تاریخ . بهترین سایت